dinscooter.se

Mopeder, motorcyklar och andra fordon

Kända motorcykelmärken

Kända motorcykelmärken
Kända motorcykelmärken

Gillar man frihet, snabbhet och ljudet av en motor, ja då är man troligtvis också intresserad av motorcyklar. En av de bästa sakerna med motorcyklar är ju också att det finns så väldigt många olika märken och modeller. Här tänkte vi därför kika lite närmare på några av de mest kända motorcykelmärkena som finns på marknaden.

Harley Davidson

Amerikanska Harley Davidson är både ett av de mest kända och ett av de mest ikoniska motorcykelmärkena genom alla tider. Redan år 1903 inledde William S. Harley och dennes kompanjon Arthur Davidson tillverkningen av HD-motorcyklar i Milwaukee i den amerikanska delstaten Wisconsin.

Aprilia

Italienska Aprilia är en av världens mest kända tillverkare av sport- och tävlingsmotorcyklar. Bland Aprilias modeller hittar man bland annat den kraftfulla V-Twin RSV Mille med en motor på hela 1 000 cc. Förutom motorcyklar tillverkar man även mopeder och skotrar.

Suzuki

Suzuki är en av de fyra stora japanska tillverkarna av motorcyklar tillsammans med Honda, Yamaha och Kawasaki. Suzuki som företag grundades redan år 1909, men det var först år 1952 som man började tillverka motorcyklar. Genom åren har man producerad en rad kända modeller som till exempel T-serien, GT-serien och GSX-serien.