dinscooter.se

Mopeder, motorcyklar och andra fordon

Den moderna cykeln

Den moderna cykeln

Det har gått i cykler detta med moped, motorcykel och vanlig cykel. Under vissa tider så cyklade var och varannan. Det ser olikt ut från ställe till ställe också i vårt avlånga land. Om man jämför Uppsala med exempelvis Skellefteå så är det betydligt mer cyklar i studentstaden är vad det är i guldstaden.

Det blir allt vanligare att man skaffar sig elcykel och det kan vara ett gott alternativ till moped eller annat tvåhjuligt fordon. Helt klart så kan en el-cykler ersätta andra fordon som både bil och moped. Ett miljövänligare alternativ får man leta efter. Du tar dig fram i ungefär 25 kilometer i timmen och beroende på kapaciteten på ditt batteri så kan du kanske cykla ungefär 5 mil innan du blir tvungen att ladda upp batteriet.

Som stadsalternativ så är det perfekt att ta cykeln till och från arbete exempelvis, om med hjälp av en el-motor så kommer du mest troligt att ta dig snabbare till och från arbetet än om du skulle ta bilen eller åka kollektivt. Ett tips är dock att låsa fast din cykel ordentligt och plocka ut batteriet och ta med det in då det är batteriet som är extremt stöldbegärligt. Ett batteri till en el-cykel är nämligen en relativt stor summa av vad cykeln ursprungligen kostar.

Priset för en el-cykel varierar och du får räkna från 10 000:- och uppåt. Det kan finnas cyklar som kostar uppåt 70 000:- men då snackar vi fullt utrustade tävlingscyklar med speciell dämpning och riktigt vassa cyklar som är utformad för mer tävlingskörning än vad gemene person kanske använder den till. Men sitter du på en Trissvinst och inte riktigt vet vad du ska placera dina pengar så kan detta vara ett bra tips.