dinscooter.se

Mopeder, motorcyklar och andra fordon

För dig som mekar själv med din motorcykel

För dig som mekar själv med din motorcykel

Du älskar förmodligen farten och känslan av frihet under motorcykelfärden. Det ska förutom att njuta av nya äventyr också vara enkelt att sköta om din motorcykel. Dessutom finns många saker du borde känna till för att underhålla motorcykeln på ett optimalt sätt.

Sköt om din motorcykel

Trots att det finns olika sätt att säkerställa hög standard på motorcykeln finns vissa tips som är mer viktiga att känna till. Oavsett vilken årstid det är ska du alltid se till att byta ut motorolja med jämna mellanrum. Dessutom är det avgörande att göra det framförallt under vinterperioden när det är kallt. Vanligtvis brukar många göra det strax innan det börjar bli kallt för att slippa rost.

Förutom att byta ut motoroljan är det ofta även helt fundamentalt med rätt skyddsutrustning som hjälm och även ansiktsskydd. Dessutom väljer många att investera i riktigt bra skor, handskar och glasögon.

Välj rätt motorcykeldelar eller tillbehör

Att ta hand om din motorcykel ska vara smidigt. Oavsett om det är skyddsutrustning och motorolja, om du behöver laga motorcykeln eller byta ut delar kan du handla online. Du kan snabbt och enkelt välja rätt tjänst, specifika delar och skyddsutrustning utifrån dina behov.