dinscooter.se

Mopeder, motorcyklar och andra fordon

Honda

Honda
Honda

År 1948 grundades Honda och företaget har idag vuxit till att bli världens största motorcykeltillverkare. Utbudet är idag mycket brett med allt från extrema tävlingsmotorcyklar till cruising och crossmodeller. Exempel är:

Honda Fireblade – Detta är företagets modell av Superbike och är grundmodellen som används inom roadracing i Super Bike-klassen. Många anser att Fireblade är något mjukare och mer lätthanterlig än andra motorcyklar i samma klass.

Honda Goldwing – Detta var modellen som verkligen fick Honda att etablera sig på marknaden för touringmotorcyklar. Modellen benämns vanligtvis bara som ”Goldwing” då det är en mycket etablerad modell inom motorcykelvärlden. Den första modellen tillverkades 1974 och sedan dess har den kommit i flera olika modeller och utföranden.

Honda CRF250R – Denna modell tillverkades för att användas inom motorcross (MX2-klassen). Den började säljas 2004 och sedan dess varit mycket populär bland crossentusiaster. Motsvarigheten, som används inom MX1-klassen är Honda CRF 450R.